9 września 2010

Anieli, Aureliego

1
 Świadczenia
 15:15 25-07-2010 

Witam serdecznie.
Prosiłabym o pomoc osoby kompetentne, dość dawno korzystałam z tego forum i zostałam lepiej pokierowana niż w kancelarii prawniczej.
Otóż:
4 lata temu zamknęłam działalność gospodarczą i zostałam z długami( kredyty, faktury, które były wzięte na przelew a opłacone), zostałam matką samotnie wychowująca syna.Nie mogłam płacić swoich zobowiązań finansowych bo poprostu nie miałam do tego odpowiedniej gotówki, to co zarobiłam przeznaczałam na utrzymanie swoje i dziecka.
Od lutego podjęłam pracę na umowę zlecenie, moje zarobki na chwilę obecną, to 1.500zł na rękę, kancelaria komornicza z pewnością otrzymała informacje z ZUS-u o tym fakcie i zostało mi zajęte wynagrodzenie 50% mojego zarobku, załamałam się ale nawet udało mi się porozumieć z wierzycielem, że będę płaciła po 300zł m-ce a komornik wycofał zajęcie z zakładu pracy.Wykonuję swoje zobowiązanie, jednakże niedawno odezwali się następni, napisałam oświadczenie, że będę płaciła po 50zł m-ce od razu wpłacając ratę.Boję się ci będzie jeśli następni się odezwą.Moje pytanie brzmi następująco:

1.Czy jeśli kolejna kancelaria się do mnie odezwie, to mogę im przedstwić dowody wpłat, że już płacę dwa zobowiązania i nie stac mnie na nastepne raty?
2.Czy mogę złożyć wniosek do Sądu o umorzenie zadłuzeń ze względu na moją sytuację finansowa?( Zadłużenia, które posiadam mają wyrok sądowy)

Kolejna sprawa...ułożyłam sobie na nowo życie, palnuję zajśc w ciążę...Czy zasiłek chorobowy, macierzyński i wychowawczy polega zajęciu komorniczemu czy mogę być spokojna?

Bardzo proszę o pilną odpowiedź.

18:37 25-07-2010 

CYTAT(martat @ 25.07.2010, 15:15)
Witam serdecznie.
Prosiłabym o pomoc osoby kompetentne, dość dawno korzystałam z tego forum i zostałam lepiej pokierowana niż w kancelarii prawniczej.
Otóż:
4 lata temu zamknęłam działalność gospodarczą i zostałam z długami( kredyty, faktury, które były wzięte na przelew a nieopłacone), zostałam matką samotnie wychowująca syna.Nie mogłam płacić swoich zobowiązań finansowych bo poprostu nie miałam do tego odpowiedniej gotówki, to co zarobiłam przeznaczałam na utrzymanie swoje i dziecka.
Od lutego podjęłam pracę na umowę zlecenie, moje zarobki na chwilę obecną, to 1.500zł na rękę, kancelaria komornicza z pewnością otrzymała informacje z ZUS-u o tym fakcie i zostało mi zajęte wynagrodzenie 50% mojego zarobku, załamałam się ale nawet udało mi się porozumieć z wierzycielem, że będę płaciła po 300zł m-ce a komornik wycofał zajęcie z zakładu pracy.Wykonuję swoje zobowiązanie, jednakże niedawno odezwali się następni, napisałam oświadczenie, że będę płaciła po 50zł m-ce od razu wpłacając ratę.Boję się ci będzie jeśli następni się odezwą.Moje pytanie brzmi następująco:

1.Czy jeśli kolejna kancelaria się do mnie odezwie, to mogę im przedstwić dowody wpłat, że już płacę dwa zobowiązania i nie stac mnie na nastepne raty?
2.Czy mogę złożyć wniosek do Sądu o umorzenie zadłuzeń ze względu na moją sytuację finansowa?( Zadłużenia, które posiadam mają wyrok sądowy)

Kolejna sprawa...ułożyłam sobie na nowo życie, palnuję zajśc w ciążę...Czy zasiłek chorobowy, macierzyński i wychowawczy polega zajęciu komorniczemu czy mogę być spokojna?

Bardzo proszę o pilną odpowiedź.

15:50 29-07-2010 

Witam ponownie.Jeśli na forum sa osoby, które znają odpowiedź na moje pytanie, to bardzo prosze o pomoc.

1

Nasze newslettery »

Nasi eksperci »

Ekspert wieszjak.pl

Przemysław Gogojewicz

Radca prawny

Nasze serwisy »

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U W Z

Znajdź prawnika »

wyszukiwanie szczegółowe »

Sądy i prokuratury »

Wyszukiwarka sądów i prokuratur