9 września 2010

Anieli, Aureliego

1
 podzial majatku
~marta (89.72.104.*)
 22:36 29-07-2010 

proszę o pomoc co mam zrobić i gdzie sie udać abym dostała pomoc.jestem po rozwodzie bez orzekania o winie(zalezalo mi na czasie i nie chcialam prac brudów publicznie). Mąż (były mąż) ciągle pije, nie placi rachunkow nic sie do oplat nie doklada, znęca sie nade mna psychicznie ( ma wyrok w zawieszeniu za znecanie sie i ma zasadzonego kuratora). Posiadamy mieszkanie dwu pokojowe, które ja sama za moje wlasne pieniadze wykupilam i oplacam wszystkie rachunki sama. Chce to mieszkanie zamienic na kawalerke z doplata i dla byłego męża kupic też jakąś kawalerke, niestety byly mąż nie chce sie zgodzic na taka zamianę albo sprzedaż i podzial. A ja nie mam juz sily mieszkac razem z bylym mężem , kiedy wypije robi mi awantury, nie doklada sie do oplat i nawet nie daje nic na wyzywienie tylko mi ubliża i nie daje spokoju. Czy sąd może nakazac bylemu mężowi aby zgodzil sie na zamiane ( przeciez nie chce go oszukac, chce mu kupic kawalerke) lub sprzedaz,ewentualnie co mam zrobic gdzie cos napisac abym mogla wplynac na decyzje bylego meza, on nie chce nawet ze mna rozmawiac no te tematy tylko trzaska drzwiami i wyzywa ze sie na nic nie zgodzi. Bardzo prosze o pomoc

~maniana1 (85.237.165.*)
 23:24 29-07-2010 

Musi Pani wnieść sprawę o podział majątku, na Pani miejscu nie kupowałabym mążowi kawalerki tylko zaproponowałabym pieniądze - po co chce Pani sobie robić dodatkowy kłopot. Jeśli nie dojdziecie Państwo przed sądem do porozumienia, sąd może nakazać sprzedaż mieszkania

1

Nasze newslettery »

Nasi eksperci »

Ekspert wieszjak.pl

Łukasz Nysztal

Adwokat

Nasze serwisy »

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U W Z

Znajdź prawnika »

wyszukiwanie szczegółowe »

Sądy i prokuratury »

Wyszukiwarka sądów i prokuratur