9 września 2010

Anieli, Aureliego

1
 majątek po rozpadzie konkubinatu
~an (79.162.52.*)
 19:38 12-02-2010 

Przez 8 lat byłam w związku z mężczyzną, z którym zakupiłam działkę budowlaną i postawiliśmy na niej dom. Działak niestety była zakupiona tylko na partnera i jej część przekazał mi w akcie darowizny. Pozwolenie na budowę również został wydane tylko na niego. Rozstaliśmy się definitywnie w maju 2009r on pozostał w domu a ja się wyprowadziłam do wynajętego mieszkania. Czy mam jakieś szanse na odzyskanie części majątku (posiadam faktury na zakup niektóch materiałów na dom np. drzwi, okna, glazura, meble.)

22:09 16-02-2010 

Witam,

moze Pani odzyskac jedynie to, na co ma Pani faktury.... tak to juz jest w konkubinacie... przykro mi bardzo.

Pozdrawiam

~An (79.162.118.*)
 18:52 19-02-2010 

dziękuję bardzo za odpowiedż, a czy mam szanse na pieniądze z działki która była darowizną od mojego konkubenta?

~ADI (178.56.27.*)
 21:09 19-02-2010 

CZY WIECIE ZE NA BYDGOSKA LISTE ORA JEST WPISANY PRZESTEPCA TAKI ADWOKAT SZKOLI APLIKANTOW A POWINIEN SIEDZIEC W KRYMINALE SLAWOMIR MACIEJEWSKI NA ULICY PRZED SWOJA KANCELARIA NA NOWYM RYNKU 5 POBIL DO NIEPRZYTOMNOSCI KLIENTKE POTEM SAM ZAMKNAL SIE W SZPITALU PSYHIATRYCZNYM IUDAWAL NIEPOCZYTALNOSC ZOSTAL WYKLUCZONY Z 3 ZESPOLU ADWOKACKIEGO SPRZEDAL SWOJ DOM I KUPIL MIESZKANIE ZEBY NIE PLACIC JEST PSYHOPATA WARIATEM I ZBOCZENCEM KOBIETA MUSIALA SPRZEDAC SWOJ DOM I WYPROWADZIC SIE Z BYDGOSZCAY

19:14 20-02-2010 

Grupa: Spec-prawnicy
Jak rozumiem jest Pani współwłaścicielką ziemi (dysponuje Pani udziałem w nieruchomości gruntowej). Może Pani zatem żądać zniesienia współwłasności, co może odbyć się na drodze umownej albo sądownie. Pozostaje też kwestia rozliczenia nakładów wniesionych przez Panią na budowę domu.

~ZAINTERESOWANA (83.13.129.*)
 13:43 09-03-2010 

Witam
Wraz z moim partnerem zakupujemy na dniach działkę (na umowie sa nasze dwa nazwiska),na tej działce bedziemy budowac nasz dom.Kredyt na działke i budowe domu bierzemy wspólnie.Ja mam mieszkanie własnościowe i chce je sprzedac w trakcie budowy ,po jakims czasie i spłacic czesc kredytu zeby nasze raty nas nie pogrążyły.moje pytanie brzmi: w jakiej umowie powinnam wpisac to ze dokładam mój wkład w nasz dom i działkę w postaci gotówki za mieszkanie?

13:06 17-03-2010 

Grupa: Spec-prawnicy
A w jakich częściach będzie Państwo partycypować w spłacie kredytu? Powinny one odpowiadać Państwa udziałom w nieruchomości.

~gość (83.13.129.*)
 11:39 15-04-2010 

Witam
Kredyt bedziemy spłacac razem ,prowadzimy wspolnie gospodarstwo domowe.

~nawel (87.205.90.*)
 15:00 10-05-2010 

witam.
Bylam w zwiazku z partnerem ponad 3 lata,miedzy czasie urodzila sie nam corka.
Razem z partnerem pracowalismy w jednej firmie.
Po zajsciu w ciaze poszlam na zwolnienie i macierzynskie.
Partner wyjechal do francji, by utrzymac rodzine i dom.
Ja sama walczylam z remontami itp. czesc rachunkow jest na mnie a czesc na partnera.
Zakupione auta tylko na niego.
Niestety nasz zwiazek nie przetrwal proby zycia na odleglosc i sie roztalismy.
Partner rzada teraz ode mnie, bym mu oddala wszystko co bylo kupione w trakcie trwania zwiazku.
Mowi,ze pojdzie do urzedu skarobowego,sadu i powie, ze ja nie moglam tych rzeczy kupic, gdyz nie zarabialam a jedyne pieniadze ,jakie dostawalam to zasilek na dziecko niepelnosprawne z 1 malzenstwa (z opieki) i alimenty. Chce zaznaczyc,ze mielismy wspolne konto, a ja bylam jego glownym wlascicielem.
Bylam po wypadku samochodowym,gdzie dostalam nie male odszkodowanie,dostawalam rowniez duze zwroty z urzedu skarbowego,czy naprawde bede musiala mu wszystko oddac i zostac z niczym? czy nie liczy sie to ze wychowywalam nasza corke? co z pieniedzmi z ubezpieczenia i zwrotami? w opiece musielismy rozlicac sie jak malzenstwo a w urzedzie osobno. dziwne to prawo w polsce. pozdrawiam

1

Nasze newslettery »

Nasi eksperci »

Ekspert wieszjak.pl

Tomasz Szatański

Niedoszły najlepszy piłkarz świata.

Nasze serwisy »

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U W Z

Znajdź prawnika »

wyszukiwanie szczegółowe »

Sądy i prokuratury »

Wyszukiwarka sądów i prokuratur