9 września 2010

Anieli, Aureliego

1
 Szukam porady, pilne
~Domin (79.163.123.*)
 14:38 07-03-2010 

W dniu 19.02.2010 podpisałem wniosek o ubezpieczenie na życie z ubezpieczeniowymi funduszami kapitałowymi OVB FUTURE INVEST. Polisy jeszcze nie podpisałem, nie odebrałem też Ogólnych Warunków Ubezpieczenia, jestem w ich systemie, wniosek podpisalem w Domu z ich agentem, jestem w ich systemie. Czy mogę się wycować z tej polisy nie ponisząc kary umownej za zerwanie polisy?

08:38 10-03-2010 

Tak na prawdę to nie zawarł Pan jeszcze umowy. Ubezpieczyciel rozpatruje wniosek, na podstawie której umowa bedzie zawarta. Jednak w czasie wniosku jest Pan objęty tymczasową ochroną więc możliwe, że trzeba będzie określoną część składki zapłacić.

Art. 812 ust. 4 Kodeksu cywilnego.

Art. 812.
§ 4. Jeżeli umowa ubezpieczenia jest zawarta na okres dłuższy niż sześć miesięcy ubezpieczający ma prawo odstąpienia od umowy ubezpieczenia, w terminie 30 dni, a w przypadku gdy ubezpieczający jest przedsiębiorcą w terminie 7 dni, od dnia zawarcia umowy. Odstąpienie od umowy ubezpieczenia nie zwalnia ubezpieczającego z obowiązku zapłacenia składki za okres, w jakim ubezpieczyciel udzielał ochrony ubezpieczeniowej.

~Domin (79.163.111.*)
 14:32 10-03-2010 

Umowa jest zawarta na czas nieokreślony

~justthe1 (79.184.124.*)
 15:22 21-07-2010 

Proszę najlepiej poszukać jakiejś kancelari prawnej. Z takimi sprawami nie ma co działać samemu można sobie tylko zaszkodzić . Ja mam jedną zaufaną kancelarię jeśli Pani nie ma żadnej to daję namiary Majchrzak Brandt i wspólnicy sp.k . Jest to solidna kancelaria z siedzibą w poznaniu. życzę powodznia

1

Nasze newslettery »

Nasi eksperci »

Ekspert wieszjak.pl

Natalia Rostworowska

Specjalista ds. obsługi klientów biznesowych z sektora finansowego

Nasze serwisy »

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U W Z

Znajdź prawnika »

wyszukiwanie szczegółowe »

Sądy i prokuratury »

Wyszukiwarka sądów i prokuratur