2 września 2010

Juliana, Oliwera

Gwarancja sie przedluza.Nie wiem co robić.Pomocy!!
 16:04 18-12-2009 

Witam.
Dałem komputer na gwarancję 31.10.2009r i do dnia dzisiejszego(18.12.2009r) komputera nie otrzymałem.Termin gwarancji mial byc 14dni roboczych + 7 dni roboczych na transport.Już dawno termin naprawy miną a Pan w sklepie do którego komputer był oddany mówi za każdym razem jak dzwonię ,że serwis sie rozdadł i komputer został przesłany gdzie indziej.Nie wiem co mam robić!!Proszę o pomoc.Pozdrawiam Radek2317

19:43 18-12-2009 

Grupa: Spec-prawnicy
Proszę wezwać sklep (gwaranta) do niezwłocznego wydania naprawionego komputera - informując, że w przypadku przedłużającej się naprawy odstąpi Pan od umowy i będzie domagał się zwrotu ceny zakupu.
---------------------
Kancelaria Adwokacka w Szczytnie
adw. Łukasz Nysztal
www.kancelaria.prawnikow.pl

12:57 19-12-2009 

Dziękuję za odpowiedz.Byłem dziś w tym sklepie i powiedzieli mi że to nie ich wina tylko serwisu i że nic na to nie poradzą.Powiedziałem że jeżeli nie oddadzą mi napraiwonego komputera to odstapie od umowy...Powiedzieli że nie ma takiej możliwosci.Nic nie załatwiłem.Musze czekać dalej??Co mam robić??

15:35 19-12-2009 

Kto jest gwarantem? Firma zewnętrzna?
---------------------
adw. Łukasz Nysztal

17:11 19-12-2009 

Chyba tak ponieważ komputer został kupiony w sklepie Avans i jak dziś byłem to mi powiedział Pan sprzedający że serwis do którego go wysłali rozpadl sie i komputer zostal przeslany gdzie indziej.Komputer jest firmy easy toutch to chyba tam został wysłany.

18:47 19-12-2009 

W takim wypadku należałoby wysłać wezwanie do zwrotu naprawionego komputera bezpośrednio do serwisu.
---------------------
adw. Łukasz Nysztal

19:11 06-01-2010 

Pisałem e-maila do tego serwisu i nie otrzymalem zadnej odpowiedzi.Dzis zadzwonilem do kierownika (pod numer ktory dostalem w sklepie Avans).Pan powiedzial,że w zwiazku ,że serw is upadł to sprzęt mógł zaginąć.Czy ten serwis ma takie prawo???Jest już dawno po terminie gwarancji.Przypominam że teraz leci 3 miesiąc a tu nic , że maja takie prawo i koniec.Jak powiedzialem w sklepie gdzie komputer został kupiony że w w zwiazku przedlużającej sie gwarancji zerwe z nimi umowę to pan w tym sklepie powiedzial,że nia mam takiego prawa.Mam czekać??Zaraz bedzie 3 miesiace a tu nic, tym bardziej ,że komputer został zaku[iony za gotówkę,jest moją własnością a oni mi mówią że jeszcze może zaginąć.ten sklep to wielkie jedno bagno nikt nie wie gdzie komputer nawet w danym momencie sie znajduje.Nie polecam tej sieci sklepów.Jeszcze raz proszę o pomoc bo nie wiem co w tej sytuacji mam zrobić.Przepraszam za bledy ale jestem zdenerwowany bo pisze ten post bezposrredni po rozmowie z tym kierownikiem.Pozdrawiam Radek2317

15:17 07-01-2010 

Proszę od sprzedawcy ustalić adres gdzie został wysłany komputer. Następnie listem poleconym wysłać do serwisu wezwanie do zwrotu komputera - informując, że w przypadku odmowy złoży Pan zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przywłaszczenia.
---------------------
adw. Łukasz Nysztal

21:55 24-01-2010 

Mam bardzo podobną sytuacje, też oddałem komputer do tej firmy i czekam na niego juz ponad półtora miesiąca prosze o pomoc,
(poniżej wkleiłem mojego E-Maila do tego serwisu)

Chciałbym się dowiedzieć o status naprawy mojego komputera EASY-TOUCH o modelu E-2180, który został do państwa serwisu dostarczony 07.12.2009.Nr zgłoszenia 470.
W warunkach gwarancji jest napisane że naprawa komputera trwa max 14 dni roboczych,a na poniedziałek minie 49 dzień od daty przyjęcia przez wasz serwis.
Kiedy mogę liczyć na zwrot komputera?
Komputer zakupiłem w avansie, i również czekam.
Proszę o pomoc.

22:04 24-01-2010 

Witam
Problemy mam także z laptopem
Zakupiłem go w rtv euro agd.
Oddałem go 20 grudnia. Do serwisu trafił on 07.01.2010.W sklepie więc leżał prawie trzy tygodnie zanim trafił do serwisu. 23 stycznia serwis udzielił mi info że sprzęt został naprawiony dnia 19 stycznia .Czy mogę wystąpić do sklepu o jakieś konsekwencje stosunku do tego sklepu, że tak długo ten sprzęt tam leżał, a nie od razu nie wysłano go do serwisu .
Proszę o odpowiedź

Nasze newslettery »

Nasi eksperci »

Ekspert wieszjak.pl

Łukasz Nysztal

Adwokat

Nasze serwisy »

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U W Z

Znajdź prawnika »

wyszukiwanie szczegółowe »

Sądy i prokuratury »

Wyszukiwarka sądów i prokuratur