30 lipca 2010

Julity, Leopolda

pilna sprawa
 09:05 10-03-2010 

Witam.Mam problem z komornikiem.Jest to drugi komornik który mimo iż wie że mam już zajęcia prowadzone od kilku lat przez komornika z rejonu nie chce przekazać mu sprawy.Próbuje zmusić mnie do spłaty długu w ratach.Mam już potrącenia z tytulu zajęć 50% i nie mam możliwości dodatkowych spłat nie mam skąd.Czy ten pan ma prawo zmuszać mnie do spłacania dodatkowo z reszty pensji która mi zostaje?Przysłał mi Zarzadzenie w którym nakazuje przymusowe otwzrcie lokalu bez powiadomienia o terminie w celu przeszukania rzeczy,schowków w celu zajęcia ruchomosci i wyznaczenia licytacji.Kosztami otwarcia lokalu obciążyc dłużnika.Złożyć klucze po założeniu nowych zamkow w najbliższej jednostce policji.Wezwać dłużnika do uregulowania długu wraz z opłatą egzekucyjną w terminie 3 dni od otrzymania zarządzenia.Podjęcie spłaty zobowiązania jest jedyną podstawą do wstrzymania się z wykonaniem zarządzenia.Pan ten opiera się na art.814&1 k.p.c. Czy ma prawo żądać ode mnie spłatyb mimo iż mam już zajęcia??co robić???

13:07 10-03-2010 

Nie może zmusić do żadnej dodatkowej zapłaty. Proszę w odpowiedzi wskazać, że udostępni Pani lokal bez konieczności rozwiercania zamków. Jeśli mimo wszystko komornik wejdzie siłowo do mieszkania - składać skargę na czynności komornika do sądu.

14:26 10-03-2010 

CYTAT(Admin-Łukasz @ 10.03.2010, 13:07)
Nie może zmusić do żadnej dodatkowej zapłaty. Proszę w odpowiedzi wskazać, że udostępni Pani lokal bez konieczności rozwiercania zamków. Jeśli mimo wszystko komornik wejdzie siłowo do mieszkania - składać skargę na czynności komornika do sądu.

Czy jest jakiś paragraf lub przepis który nakazuje komornikowi nie z rejonu do przekazania sprawy komornikowi który już prowadzi sprawy był pierwszy i jest z rejonu?

15:09 10-03-2010 

CYTAT(Mumia @ 10.03.2010, 14:26)
Czy jest jakiś paragraf lub przepis który nakazuje komornikowi nie z rejonu do przekazania sprawy komornikowi który już prowadzi sprawy był pierwszy i jest z rejonu?

Jak ma się do tego art.773&1 k.p.c w przypadku zbiegu egzekucji do tych samych rzeczy ,wierzytelności lub praw ,dalszą egzekucję prowadzi komornik właściwy według przepisów kodeksu postępowania cywilnego.Jeżeli żaden z komorników nie jest właściwy według przepisów kodeksu,komornik,który później wszczął egzekucję,niezwłocznie przekazuje sprawę komornikowi,który pierwszy wszczął egzekucję,o czym zawiadamia wierzyciela.Czy moge powołac sie na ten artykuł i zarządac przekazania sprawy komornikowi z rejonu?

15:20 10-03-2010 

CYTAT(Mumia @ 10.03.2010, 14:26)

Jak się ma do tego art.773&1 k.p.c???

Nasze newslettery »

Nasi eksperci »

Ekspert wieszjak.pl

Łukasz Nysztal

Adwokat

Nasze serwisy »

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U W Z

Znajdź prawnika »

wyszukiwanie szczegółowe »

Sądy i prokuratury »

Wyszukiwarka sądów i prokuratur