9 września 2010

Anieli, Aureliego

Szerokość drogi do obiektu magazynowo-produkcyjnego - dodaj swój komentarz
Autor postu:
 Masz konto? Zaloguj się
Treść:
Zachęcamy Cię do założenia konta w naszym serwisie. Dzięki rejestracji możesz m.in.:
  • szybko odnaleźć dyskusje, w których brałeś/aś udział,
  • zapisywać ulubione dyskusje
Rejestracja daje Ci również pewność, że nikt nie podszyje się pod Twój nick

* Uwaga: wypowiadając jako gość, obok podanego autora widoczny będzie twój numer IP
10 ostatnich wypowiedzi (w odwrotnej kolejności):
1.
21:11 12-03-2010   betula
Witam. Bardzo proszę o informację lub podpowiedź gdzie jej szukać Sprawa wygląda następująco:
Firma, która ma okazały budynek na działce bezpośrednio przylegającej do drogi publicznej dokupiła tereny w drugiej linii zabudowy. Zamierza na nich postawić halę o pow. 1200m2 z przeznaczeniem magazynowo produkcyjnym /produkcja opakowań/. Do hal tych ma zapewnić na własnym terenie odpowiednią ilość miejsc parkingowych. Dostęp do projektowanych hal i miejsc parkingowych jest możliwy tylko przez działkę już zabudowaną. Problem w tym, że istniejący budynek jest tak usytuowany, że wolny od zabudowy pas ma max szerokość 7,5 m liczone od ściany budynku do granicy działki. W najwęższym miejscu szerokość przejazdu zwęża się do 2,5m. Jestem współwłaścicielką działki graniczącej z tą, która należy do firmy inwestora i jest zabudowana. Właśnie dostałam decyzję o warunkach zabudowy i moje zastrzeżenia budzi właśnie brak możliwości dojazdu do planowanej hali i miejsc parkingowych. Czy rzeczywiście mam rację i podstawę do zaskarżenia tej decyzji? Jakie są wymogi odległości drogi wewnętrznej od ściany budynku i granicy działki? Być może z uwzględnienia tych odległości wyniknie, że nie ma możliwości dojazdu do terenu planowanej inwestycji. Może jeszcze w tym wypadku powinny być uwzględnione przepisy p.poż i wymagania stawiane drodze pożarowej?
Będę wdzięczna za jakąkolwiek informację. Pozdrawiam
Grażyna

Nasze newslettery »

Nasi eksperci »

Ekspert wieszjak.pl

Przemysław Gogojewicz

Radca prawny

Nasze serwisy »

A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U W Z

Znajdź prawnika »

wyszukiwanie szczegółowe »

Sądy i prokuratury »